Blir så förbannad och ledsen

Ville bara få ut min ilska lite över människor, både angående främlingar och angående min egna graviditet.

Läste precis ett inlägg en gravid kvinna gjorde om förlossningen. Hon ville ha en nära vän där som extra stöttning då hennes sambo bland annat ville gå ut och röka då och då, samt att hon var rädd för att föda.
Hon skrev också att han inte ville följa med till barnmorskan, föräldragrupp, föreläsning om förlossning eller ens läsa lite om hur graviditeten påverkar kroppen och psyket.
Trots detta tyckte han sig ha rätten att säga nej till hennes önskan om att ta med den här vännen. Om hon skulle ha med sig någon så måste det vara HANS mamma. (?!?!)
När hon ifrågasatte detta så skriver en annan kvinna och frågar hur hon kan vara så egoistisk genom att tro att hon får bestämma vem som ska vara där.
Trodde hjärnan skulle sprängas när jag läste detta. Han är inte ett dugg involverad i graviditeten och sätter sina behov först på förlossningen genom att lämna henne ensam som redan är rädd, och enligt en annan kvinna är HON den egoistiska. Herregud...
Känner också irritation för hur lite respekt folk över lag har för oss som ska föda/bli föräldrar och hur vi mår.
I mitt fall så är jag ju egoistisk och jättekonstig för att jag vill vara ensam med min sambo och vårat nyfödda barn i ca två veckor innan vi tar emot massa besök som också måste sova här hemma hos oss.
Jag är också konstig för att jag inte direkt efter födseln vill sätta mig i en bil och åka 22 mil för att träffa en hel släkt på en och samma dag.

VARFÖR kan inte folk förstår att jag/vi kanske vill komma hem i lugn och ro och känna att vi har lite tid att slappna av, bli av med eventuell smärta och komma in i vår vardag med vår nya familj innan vi tänker på andras behov. Hur kan deras känslor av att dom måste träffa bebis direkt vara viktigare än att jag, bebis och Oliver ska må bra och känna oss bekväma?

Det är inte så att jag tänkt hålla dom ifrån oss resten av livet, det handlar om några veckor, och det gör mig så ledsen att folk bryr sig så lite om hur vi mår utan bara ser att dom måste träffas nu nu nu.
Det är inte heller så att jag tycker illa om någon av dom, för dom betyder jättemycket för mig och själklart vill jag att dom ska träffa vårt barn, men just i detta fall så vill jag sätta oss här hemma och vårat mående först och jag hoppas att alla kan acceptera det utan att ta illa upp.


  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Zandra ,
Helt rätt. Ni måste prioritera er själva först
None